Změny u DNS záznamů e-mailových služeb

[gtranslate]

Počínaje dneškem se u webhostingů začíná používat nový systém doménových názvů pro přístup k e-mailovým službám

Na začátek zdůrazňujeme, že stávající zákazníci nemusí nic dělat ani nikde nic měnit. Původní doménové názvy e-mailových nadále fungují a fungovat stále budou. Fungování žádné služby se nijak nezmění.

U webhostingů se používají nové doménové názvy, kterými se zákazníci připojují k našim e-mailovým serverům – MX záznamy, IMAP server, POP3 server, SMTP server a webmail IceWarpu.

Adresy e-mailových služeb webhostingu

Každý webhosting má tyto názvy individuální, zákazník se je dozví v e-mailu o zřízení webhostingu anebo v zákaznickém centru v detailu příslušného webhostingu.

Příklad tabulky s přehledem adresy jednotlivých služeb webhostingu:

Navíc nově zřizovaným webhostingům automaticky do DNS přidáváme subdomény ftp, imap, pop3, smtp a webmail. Máte tedy 2 možnosti, jaký si nastavíte např. IMAP server ve vašem e-mailovém klientovi:

  1. název uvedený v adresách služby: imap-28435.w35.wedos.net
  2. subdoménu zákazníkovy domény: imap.example.cz

DNS záznamy domény, která využívá náš webhosting a naše DNS servery, pak mohou vypadat např. následovně:

Webmail

Pokud používáte webmailové rozhraní RoundCube, vždy přistupujte na adresu roundcube.wedos.net. Zde nemají webhostingy individuální adresu.

Pokud chcete využívat webmailové rozhraní IceWarp, musíte použít individuální adresu tak jak je uvedena v informacích u konkrétního webhostingu (např. http://webmail-28435.m35.wedos.net/). Pro běžnou práci s e-maily (příjem a psaní zpráv) však doporučujeme používat výše uvedený RoundCube.

Zabezpečený přístup SSL

UPOZORNĚNÍ! Pokud budete používat subdomény, budou vaši WWW a e-mailoví klienti hlásit problém se zabezpečením, protože doménový název se nebude shodovat s názvy uvedenými v použitém SSL ceritifkátu. Při použití originálních adres problém se zabezpečením hlášen nebude.

Naše e-mailové servery využívají SSL certifikáty vydané ceritikační autoritou StartSSL. Pokud vaše aplikace tuto certifikační autoritu nezná, můžete si stáhnout její certifikáty na stránkách www.startssl.com.