WEDOS se stal jedničkou na trhu. Jsme největším registrátorem .cz domén!

[gtranslate]

Tak se nám to po 8 letech, 4 měsících a 20 dnech podařilo. Stali jsme se díky vám největším registrátorem .cz domén. Prorazili jsme v silně konkurenčním prostředí a dostali se až na vrchol.

Koncem ledna jsme byli registrátorem 236.799 .cz domén a na dlouho vládnoucí jedničku nám scházelo jen 5.875 .cz domén. 29.01.2019 jsme se rozhodli, že nastal čas zahájit frontální útok.

31. ledna 2019 jsme se stali největším českým registrátorem .cz domén.

Mimochodem v době psaní tohoto článku už máme 250.311 .cz domén, takže jsme i první kdo překročil metu 250 tisíc registrovaných domén. Celkově tak máme podíl 18,9 %.

Spustili jsme tři větší reklamní kampaně, kde za pouhé převedení domén od konkurence jste mohli získat celé balení WEDOS Energy. Den na to pak kampaň čistě za registraci většího počtu .cz domén.

V současné době ještě nemáme vyhodnoceno, kolik přesně balení WEDOS Energy budeme posílat, ale bude to určitě několik tun 🙂

Pokud jste se akce zúčastnili, tak během února vám dorazí balení WEDOS Energy (24 plechovek) v jedné z těchto krásných krabiček, které jsme si nechali udělat na míru.

Proč .cz domény u WEDOS?

Domény registrujeme a prodlužujeme za naše nákupní ceny, i když je s tím spojena spousta dalších nákladů.  Z našeho pohledu jsou však domény něco, za co by neměl zákazník zbytečně navíc platit. Jejich cena by měla být minimální, aby internet mohl dále růst a přibývat na něm další obsah.  Proto je alespoň podporujeme touto cestou.

Ke každé doméně poskytujeme následující služby zdarma a to ať jí směřujete na náš hosting anebo ke konkurenci:

  • Hromadná správa domén zdarma s plnou automatizací – u nás můžete hromadně registrovat, prodlužovat i převádět domény. Díky složkám nastavit i odlišné chování domén (třeba automatické prodloužení).
  • Máme vlastní API, které můžete používat zdarma – vytvořte si vlastní administraci snů 🙂
  • Vedení DNS záznamů zdarma s plnou podporou IPv6.
  • DNSSEC zdarma pro .cz, sk a .eu.
  • Hlídání expirace zdarma (e-mailem, SMS a Push notifikace v testovacím režimu).
  • Přesměrování e-mailů zdarma.
  • Zákaznická podpora 24/7 zdarma.
  • Službu Miniweb zdarma (100 MB prostoru pro statické stránky).

K dispozici je i rozsáhlá znalostní báze, kterou naši zkušení kolegové neustále rozšiřují.

To nejdůležitější ale je, že jsme velká společnost, která se o vaše domény umí postarat. Jednak máme špičkové technické zázemí, ale také zkušenosti v oboru. To znamená například i právní podporu. Nevěřili byste, kolik toho na nás zkouší různí “právníci”, lidé se “známostmi na vysokých místech” a občas i úředníci. Nikomu však nikdy neustupujeme i za cenu negativní reklamy. Je u nás spousta kontroverzních webů. Vyhovíme pouze oprávněným žádostem a to pouze v rozsahu, který nám ukládá zákon.

Co se týká technického zázemí, tak o tom jsme už napsali mnoho. Máme vlastní privátní datacentrum a druhé stavíme podle všech požadavků TIER IV (proces certifikace už začal a momentálně nám Uptime Institute zaslal připomínky k projektové dokumentaci).

Vybudovali jsme si vlastní DDoS ochranu, která likviduje tisíce útoků za měsíc, které cílí na nás anebo naše zákazníky. Těch větších útoků jsou desítky. Jeden takový “hezčí” proběhl 27.01.2019. Jak vidíte na odchozím spojení (modře) naši zákazníci jej ani nezaznamenali. V ČR není moc hostingů, které by toto dokázali a dělali zcela zdarma 😉

Co se týká domén, tak provozujeme celkem 4 DNS servery, které můžete zdarma využívat, pokud u nás máte doménu. V ČR určitě nikdo nemá takto vytížené DNS jako my. Není to o provozu, protože DNS  záznamy velkého webu odpoví jednou, a pak se vše uloží do cache, ale opravdu o počtu služeb. Menší weby s malou návštěvností nemá většina ISP v cache, takže se musí pořád ptát našich DNS a my pak odpovídáme opravdu ve velkém 🙂

Co bude teď?

Teď už dáme .cz doméně chvilku pokoj a soustředíme se na nové služby. I když nás začíná lákat .sk. Jsme tam zhruba 9tí. S tím by chtělo něco dělat 🙂

Ohledně nových služeb, tak dlouho slibované WMS jsou v přípravě a už brzo budou v alfa testu. V podstatě využijeme funkční věci z jiných našich služeb a zde se vyladí detaily. Než přejdeme k beta testování, potřebujeme na ně připravit zákaznickou administraci, fakturaci a pár věcí obchodně. Nakonec to bude úplně jiná služba, než jsme před lety plánovali. Vlastně bude zcela odlišná než se běžně nabízí pod názvem VMS. Velkou výhodou bude vyhrazený hardware až do velikosti celého serveru, takže budete moct mít takový webhostingový managed dedikovaný server 🙂 Takový server zvládne obrovské množství přístupů a budete si moci nastavit zcela individuální nastavení pro cokoliv budete potřebovat. A výkon bude jen a jen pro vás. Nesdílený.

Čeká nás i migrace všech zbývajících webhostingů NoLimit do cloudu (všechny zřízené před listopadem 2017). Bude to nějakých 80 tisíc služeb, takže to nebude pro všechny hned. Jakmile bude hotovo, tak už jste možná slyšeli, že máme v plánu vylepšit NoLimit Extra. Mimo navýšení různých limitů na dvojnásobek zvažujeme i zvednutí PHP vláken z 10 na 20. To je slušný upgrade ne?

Daleko více práce máme s WEDOS Cloud. Je to náročná služba pro opravdové experty. Vývoj se nám trochu protáhl, ale veřejný beta test je na spadnutí. Čekáme jen na povolení shora 🙂

Pomalu už se rýsují B2B/VIP služby. Pár zákazníků už nám poslalo své požadavky. Přemýšlíme, co a jak budeme umět a za jakých okolností. Největší zájem je o individuální podmínky a nastavení, vyhrazenou 1 Gbps konektivitu (což mimochodem nabídneme již brzo u VPS ON a u WEDOS Cloud to bude dokonce v základu), propojení více dedikovaných serverů vlastní sítí a samozřejmě různá SLA. V únoru se dozvíte víc a přidáme to do nabídky.

Závěr

Tak už oficiálně můžeme říkat že jsme největším webhostingem v ČR a i největším registrátorem .cz domén. Prostě a jednoduše jednička.  To je ale jen začátek. Čeká nás toho v roce 2019 ještě hodně.