První kolo úpisu akcií úspěšně dokončeno

[gtranslate]

Celý proces prvního kola úpisu akcií byl úspěšně dokončen.

Vítáme akcionáře

Včera, tj. 15. 8. 2012 zapsal obchodní rejstřík všechny požadované změny a tak se někteří z vás stali akcionáři. 

Společnost má zapsaný základní kapitál 23 000 000,-Kč (slovy dvacet tři milionů korun českých). Základní kapitál je 100% splacen. Aktuální výpis z obchodního rejstříku.

Nyní dořešíme potřebné administrativní záležitosti a požadavky našich akcionářů. Posledním krokem je zápis nemovitostí (datacentra a pozemků) v Katastru nemovitostí, který by měl proběhnout během cca 2-3 týdnů. 

Překvapení a zklamání

Překvapení

Děkujeme všem zájemcům o obrovskou důvěru v naší společnost, kterou jste prokázali rekordním zájmem o naše akcie, které byly vyprodané za necelých 52 minut. V prvním okamžiku – překvapující, šokující a fantastické zároveň. Nyní s odstupem několika dní – zavazující. Nesmíme totiž zklamat ani naše zákazníky, tak nyní ani naše akcionáře. Zároveň je to skvělý důkaz důvěry v naší společnost.

Zklamání

Zklamali jsme stovky, možná tisíce lidí, na které se nedostalo. Museli jsme vracet téměř půl milionu korun lidem, kteří zaplatili a věřili, že se na ně dostane. Další lidé měli objednáno a platbu neposlali, protože viděli, že jsou v pořadí tak nízko, že to nemá smysl. Psali nám další stovky lidí, že mají zájem a že úpis nestihli nebo, že o tom vůbec nevěděli (třeba z důvodu dovolených). 

Chtěli jsme situaci vyřešit a vyjít jim vstříc a umožnit nákup. Hledali jsme nějakou možnost v zákoně, řešili jsme to několik dní v minulém týdnu. Bohužel se to nepodařilo a tak nyní musíme hledat další možnosti. 

Plány ohledně akcií

Další kolo úpisu

Vzhledem k tomu, že bychom chtěli jednak uspokojit zájemce, na které se nyní nedostalo a zároveň zrychlit náš růst, dokážeme si představit další kolo úpisu akcií, které bude muset schválit Valná hromada společnosti.

Podmínky nyní tedy nedokážeme konkretizovat, protože to bude všechno závislé na jednání s ostatními akcionáři. Bránit se vstupu dalších akcionářů nebudeme. Kromě kapitálu na rozvoj (vstup na zahraniční trhy, rozšíření nabídky o další služby a případně budování nového datacentra) to především přinese spokojené zákazníky (akcionáře), kteří přinesou další a další klienty a nápady. 

Vzhledem k tomu, že věrnostní část našeho Věrnostního akciového programu bude spuštěna od ledna 2013, máme čas na případné další kolo úpisu. Podle našich anket a zjištění, je věrnostní část programu jedním z hlavním impulzů k nákupu akcií a tak budeme chtít umožnit všem zájemcům tento věrnostní (slevový) program využít.

Budeme rádi, když nám pomůžete dát dohromady podmínky a pravidla pro další kolo úpisu tak, abychom vyřešili vhodným způsobem jak pravidla, tak i samotný proces úpisu.

Současní akcionáři a jejich podíl

Současným akcionářům se jejich podíl automaticky nezmenší. Každý současný akcionář bude mít předkupní právo na nové akcie odpovídající velikosti jeho současného podílu a je pouze na něm, zda toto předkupní právo využije. Každý stávající akcionář si tedy svůj současný podíl může zachovat. Záleží jen na něm.

Slyšeli jsme i obavy, že v případě dalšího úpisu akcií dojde ke snížení hodnoty současných akcií (rozmělní se hodnota společnosti) a případně ke snížení jejich podílu na případnou dividendu v budoucnu (případný zisk se bude dělit mezi více akcionářů). Tyto obavy nesdílíme. Proč? Je to jednoduché. Všechny prostředky investujeme do rozvoje společnosti (do nákupu vybavení a hardwaru). Každým dalším úpisem se tedy hodnota zvýší. Zároveň bychom měli (díky větším investicím) v budoucnu dosahovat i většího zisku. Předpokládáme, že každá investovaná koruna přinese několik korun dalších (jednak zhodnocením společnosti, tak i případnou vyšší dividendou v budoucnu).

Mimořádná valná hromada

Od včera jsme společnost, která má několik stovek akcionářů. Musíme tedy směr vývoje společnosti určit společně s dalšími akcionáři. Domníváme se, že je vhodné svolat mimořádnou valnou hromadu a tam probrat všechny detaily související s naší společností, plány do budoucna, určení priorit a v neposlední řadě i projednání případného dalšího kola úpisu.

Původně vznikl nápad, že uděláme tuto mimořádnou valnou hromadu na konci října spolu s akcí Dny otevřených dveří WEDOS. Nakonec jsme rozhodli, že Dny otevřených dveří přesuneme na jarní termín a vždy současně s tím uděláme řádnou valnou hromadu, která schválí hospodářské výsledky za uplynulý kalendářní rok. Proto nyní navrhneme mimořádnou valnou hromadu na přelom měsíců září a říjen, případně na říjen. Plánovaný program mimořádné valné hromady všem akcionářům zašleme včetně pozvánky e-mailem a klasickou poštou.

Prodej akcií

Neprodávejte

Každý den se nám množí dotazy na to, zda někdo neprodá naše akcie. Viděli jsme i hodně inzerátů nabízejících odkup akcií za různé ceny (130, 150 a víc korun). Domníváme se, že hodnota akcií je výrazně vyšší a to nejen vzhledem k zájmu o akcie (viz. vyprodání za necelých 52 minut), ale také vzhledem k reálné tržní hodnotě společnosti. 

Doporučujeme všem úspěšným akcionářům, aby svoje akcie neprodávali a to i přesto, že většina nabídek vypadá velmi zajímavě a je tam lákavé zhodnocení (desítky procent za týden nebo dva).

Převod akcií na nového akcionáře

Převod akcií na nového akcionáře je možný. Nebudeme zde popisovat převody listinných akcií, ale situaci tak, jak to budeme řešit u nás. Jak jsme již na počátku avizovali, tak převody akcií budeme autorizovat stejně jako převody domén. Můžete tedy využít úředně ověřeného podpisu nebo online převodu s online autorizací. Ohledně detailů nás kontaktujte. 

Spolu s převodem akcií na nového majitele nesmíte zapomínat na případné daňové aspekty. Pokud budete potřebovat, tak poradíme.

Ptejte se na cokoliv

Pokud se nás chcete na něco zeptat, tak se ptejte. Pokud máte jakékoliv dotazy na náš Věrnostní akciový program nebo na samotné akcie nebo jste přímo akcionářem společnosti a máte jakékoliv dotazy, tak nás kontaktujte. Těšíme se na případné dotazy, nápady, připomínky. Nechceme žádné nejasnosti, nechceme žádné tajnosti. 

Osobní setkání + prohlídka Datacentra WEDOS

Pokud máte zájem, tak se lze dohodnout i na osobním setkání. Současně můžete udělat prohlídku našeho Datacentra WEDOS. Termín lze dohodnout individuálně, včetně víkendů, kdy je možné spojit cestu například s rodinným výletem na překrásný zámek v Hluboké nad Vltavou apod. Pro případnou dohodu ohledně návštěvy nás kontaktujte přes kontaktní formulář:http://datacentrum.wedos.com/cform.html

Telefon

Připravili jsme telefonickou informační linku, která funguje každý pracovní den v době 9:00-11:00 a 13:00-15:00. Stačí zavolat na číslo 380 999 779 a dozvíte se vše co potřebujete vědět.

Formulář / e-mail

Napište nám přes náš kontaktní formulář a my rádi odpovíme na všechny vaše dotazy:

http://datacentrum.wedos.com/cform.html