Proč (ne)využít Věrnostní akciový program

[gtranslate]

Proč (ne)využít Věrnostní akciový program?

Využít nebo nevyužít?

To je jako, kdyby se Hamlet ptal “být či nebýt”. Zkusíme si udělat krátké shrnutí. Z našeho miniseriálu, kterým představujeme náš Věrnostní akciový program, nám chybí jen poslední detaily.

Zveřejníme ještě:

  • základní pravidla a principy o tom, jak si představujeme fungování firmy,
  • představíme čísla za rok 2011, kde samozřejmě bude ztráta, která odpovídá investici a růstu
  • představíme také čísla za prvních šest měsíců rok 2012 plus prognózu na rok 2012
  • zkusíme seriozně odhadnout rok 2013

Následně jen představíme celý proces úpisu akcií, emisní (prodejní) hodnotu akcií a už nám nebude nic bránit ve spuštění prvního kola úpisu. Včera nám to celé “posvětil” Krajský soud – obchodní rejstřík. Potom jen zveřejníme termín spuštění. Nyní prozradíme, že cena akcie bude 100,-Kč a úpis bude zahájen příští týden. Máme naplánováno, že bude trvat 14 dní a pokud se nenajde potřebný počet zájemců, tak zbytek částky vyřešíme po 14 dnech sami.

Už se to blíží

Již nyní je zájem velký, překvapivě velký. Odezva je veliká. Sami nevíme co bude následovat. Vůbec. Namísto prvních pesimistických odhadů se nyní bojíme, že se na všechny zájemce nedostane. Pokud bude zájem větší, než to, co nabídneme, tak můžeme připravit další kolo, ale tam potom mohou být podmínky jiné. Cena by se více přiblížila reálné hodnotě firmy (nyní, podle nás, nabízíme pod cenou) a zároveň by zohlednila nadměrný zájem. Tím budou mít úspěšní zájemci z prvního kola výhodu a zároveň i třeba zajímavé zvýšení hodnoty. Uvidíme, co nastane příští týden.

Argumenty

Nechceme psát slohová cvičení. Tak dnes krátce. Určitě existují i další důvody. Pokud nás na ně upozorníte, tak je ještě připíšeme.

Argumenty pro využití

  • neslibujeme zázraky, ale postupně představujeme fakta, nic netajíme a ani nemáme důvod
  • jste našim zákazníkem a chcete získat 20% slevu na prodloužení služeb
  • věříte nám a chcete se spoluúčastnit na zajímavém projektu
  • spolu s růstem firmy poroste i její hodnota a tím se zhodnotí i vaše investice
  • spolu s růstem firmy se bude vyplácet dividenda a tím investice přinese i finance
  • unikátní projekt, unikátní řešení našeho Věrnostního akciového programu
  • další kolo úpisu může být dražší, protože bude zohledňovat vývoj a růst firmy, případně (ne)zájem o první kolo
  • nejsme hazardéři a nechceme ohrozit naši dosavadní investici, která mnohonásobně převyšuje upisovanou částku
  • všechny prostředky budou využity pro další rozvoj firmy, nepůjde o vyplacení stávajícího akcionáře a tím se hodnota zase zvýší
  • nabízíme více než férovou nabídku spolupodílet se na zajímavém projektu
  • může jít o zajímavou investiční příležitost
  • reálná tržní hodnota firmy je výrazně vyšší, než prodejní cena jednotlivých podílů ve formě akcií

Argumenty proti

Naše doporučení

Rádi bychom vám řekli názor, ale nesmíme vás ovlivňovat. Chceme, abyste se rozhodli jasně a svobodně, bez našich doporučení, slibů apod.

Nemůžeme vám tady psát náš názor na hodnotu firmy (a tím na hodnotu jednotlivých akcií). To si necháme na shrnutí, až úpis skončí.

První indicie o tom, zda jste se rozhodli správně nebo špatně uvidíme příští týden, protože to naše první kolo úpisu spustíme. Hned poznáme jaký je zájem, hned budeme vědět kolik zájemců a jaké částky investují. 

Rozhodnutí

Rozhodnutí musíme nechat na vás.

Co závěrem?

Hodně štěstí v rozhodování. Jen čas ukáže, zda jste se rozhodli správně.

SMS & E-mail info

Pokud máte zájem být informováni o přesném okamžiku spuštění objednávkového procesu, tak nabízíme ještě možnost, že nám zašlete svůj telefon nebo e-mail (nebo nejlépe obojí) a my pošleme zprávu, že proces bude zahájen za tolik a tolik hodin. Odhadujeme, že upozornění pošleme několik málo hodin před zahájením. Chcete-li podobnou zprávu, tak nám napište přes kontaktní formulářUveďte telefon pro SMS, e-mail a případně předpokládaný počet nakoupených akcií. My podle toho také můžeme trochu sledovat vývoj zájmu. Sami nevíme, co bude.