Představujeme nové dedikované servery

[gtranslate]

Po dlouhých přípravách jsme dokončili nabídku dedikovaných serverů. Věříme, že se bude naše nabídka líbit.

Konečně pro vás máme definitivní variantu našich dedikovaných serverů! Už čekají na přepravu ve skladech našeho dodavatele. Během příštího týdne nám je dovezou a začneme s přípravou na spuštění služby. Nastal čas představit vám dedikované servery, se kterými chceme konkurovat široko daleko…

Startujeme od dubna

Chceme vědět názory našich zákazníků a proto před spuštením zveřejníme kompletní nabídku. Oficiálně budeme servery dodávat od 1. dubna 2014, ale pro nedočkavé zákazníky budeme moc servery spustit dříve.

O co nám jde? Jaké bylo zadání.

Chceme nabídnout bezkonkurenční nebo hodně konkurenční nabídku.

Naše datacentrum je “prázdné”, je zaplněné zhruba z jedné šestiny a tak máme velký prostor pro růst. Navíc si stále pohráváme s myšlenou stavby druhého datacentra.

Chceme mít vše mimořádně úsporné, spolehlivé, bezúdržbové a zároveň jednoduché pro naše klienty. V jednoduchosti je síla.

Chceme nabídku, kterou nebudeme muset aktualizovat každý měsíc, ale která nám vydrží nějaký rok.

Chceme mít v podstatě nejrychlejší možný servis a to prakticky do minuty od nahlášení závady. Ano, plánujeme to, že pokud klient nahlásí závadu, tak mu obratem přidělíme jiný server, kde si bude moci své služby okamžitě rozběhnout. Takže reálně se budou problémy řešit v řádu minut. Vzhledem k naší fyzické přítomnosti ve vlastním datacentru je to reálné. Vzhledem k tomu, že naše podpora je k dispozici 24/7, tak je to reálné.

Chceme samozřejmě na celé službě mít dostatečnou hustotu serverů v rámci jednoho racku.

Chceme, aby služba dávala ekonomický a obchodní smysl nejen pro nás, ale i pro naše zákazníky. Musí to být win-win.

Chceme, aby si každý zákazník měl možnost si kdykoliv změnit operační systém sám, bez naší asistence (KVM – vzdálená klávesnice, video a myš jako součást serveru). Chceme, aby každý zákazník měl možnost vzdáleného přístupu a restartu. Ačkoliv my tyto věci považujeme za běžnou věc, mnoho předních poskytovatelů ve světě a v Evropě si nechá za podobné věci připlácet.

Chceme vše bez závazků, vše bez jakýchkoliv podmínek.

Chceme vše bez měření přenesených dat. Prostě bez komplikací na všech stranách.

Vynikající cena

Po dlouhém testování, analyzování, vyjednávání, smlouvání a dalším smlouvání, vyjednávání, testování atd. … jsme se rozhodli přidat do naší oficiální nabídky dedikovaný server, který podle nás bude ideální pro český trh. Díky úsilí, které jsme do přípravy této služby vložili, se nám podařilo skloubit výkon a univerzálnost za velice přijatelnou cenu. Cena je uvedena níže u varianty. Nutno podotknout, že u většiny serverů je v ceně samozřejmě započtené trvalé KVM (vzdálená klávesnice, video a myš a to včetně vzdáleného restartu a instalací).

Servis a kvalita jsou základ

Náš dedikovaný server klade důraz nejen na výkon, ale i spolehlivost. Všechny komponenty jsou určeny pro servery, aby snesly maximální zátěž nonstop provozu. Pevné disky obou druhů jsou v každém serveru vždy po dvou, abyste mohli ochránit svá data. Navíc díky jediné identické variantě můžeme v případě vážné poruchy vzít disky z porouchaného serveru a dát je ihned do nového. Do pár minut vše pojede. Stejně tak chceme všem klientům nabídnout to, že v případě problému jim obratem poskyteneme náhradní server ve stejné konfiguraci.

Samozřejmě všechno spojené s dedikovanými servery je duální. Ať už nám odejde UPSka, switch anebo zásuvky, vy to nepoznáte. To platí i o konektivitě. Jsme připojeni přes několik tras, každou obstarává jiná společnost a jinou technologií. 

Rychlost zřízení

S tím souvisí i způsob jakým chceme službu zřizovat. Jedna varianta znamená, že náš technik nemusí upravovat komponenty. Server je v racku a jeho aktivace bude podobná jako u VPS. Tedy do pěti minut můžete mít dedikovaný server v provozu.

Limity stranou

Posledně zazněla otázka ohledně přenesených dat. Nechceme dávat nějaké limity anebo omezovat rychlosti. Ideální by bylo dodržovat nějaké zásady férového užívání.

Bude to tedy tak, že každý dedikovaný server bude mít port 1Gbps a garantováno bude mít 100 Mbps. Běžným zákazníkům nebudeme tedy účtovat žádná data a nebudou žádné limity…

V případě, že budete využívat konektivitu nad 100 Mbps déle než 5% času v měsíci, tj. déle než 36 hodin za měsíc, tak omezíme rychlost na 200 Mbps. Samozřejmě ale chápeme, že dedikované servery nejsou webhosting a prostě někteří z vás potřebují přenášet větší objemy dat. V takovém případě se domluvíme individuálně na ceně za přenesená data. Naše představa je prodávat je za naše nákupní ceny.

Bezpečnost, bezpečnost a znovu bezpečnost

Jedním z důvodů, proč spouštíme dedikované servery až teď, je také zvýšená úroveň zabezpečení fyzické ochrany dat. Obhájili jsme ISO 27001 (management bezpečnosti informací) pro celé datacentrum. Provedli jsme několik vylepšení bezpečnostních opatření (detektory požáru v celé budově, alarm a mříže na celém objektu) a brzo přibudou další. Datacentrum WEDOS hodláme změnit v nedobytnou pevnost. Jak jistě víte, tak je daleko jednodušší odcizit data fyzicky, než virtuálně. Kdo má data svých klientů u nás, může s klidným srdcem říct, že se k nim nemůže dostat nikdo nepovolaný. 

Co jsme připravili – server pro náročné klienty

Server použitelný pro náročnější využití.

Skutečný serverový procesor
CPU: serverový Intel Xeon E3-1230Lv3 – 1.8GHz, 8MB cache, 4 jádra, 8 vláken – modelový rok 2013 (*)

Skutečná serverová pamět
RAM
: 32 GB RAM ECC 1600MHz 

Skutečně serverové disky
HDD
: 2 kusy SATA III 1TB HDD 2,5″

Volitelně skutečně serverové SSD disky (potom server má 4 disky – 2 ks SATA a 2 ks SSD)
SSD
: 2 kusy 120GB SSD 2,5″ 

RAID: SW 0, 1, 10

LAN volitelně 100 Mbps nebo 1 Gbps:

  • sdílený port 100 Mbps s agregací 1:12
  • volitelně port 1 Gbps – v ceně garantováno 100 Mbps bez jakéhokoliv omezení přenesených dat (do všech směrů – ČR, SR, zahraničí). Server tak může využívat celý 1 Gbps a pokrýt tak špičky a přenést stovky TB dat. (**)

Volitelně KVM:

  • dočasně KVM připojené technikem na požádání, připojení bude provedeno nejpozději za 24 hodin a na maximálně 24 hodin měsíčně. Restarty řešené přes techniky.
  • trvale připojené KVM bez omezení a to přímo v serveru – vzdálená správa, možnost vzdálených restartů kdykoliv, možnost přeinstalace kdykoliv bez naší asistence.

Poznámka:

Počet serverů bez SSD disků a bez KVM a s portem 100 Mbps bude omezen. Důrazně doporučujeme lepší variantu.

Cena za server 4 jádra, 8 vláken, 32 GB RAM ECC, 2 – 4 pevné disky

Cena je stanovena na 1.500,- bez DPH měsíčně při platbě na 1 rok u základní varianty (bez trvalé KVM, SSD a portem 100 Mbps). Při platbě na měsíc je příplatek 10% = 1.650,- bez DPH měsíčně.

Varianta s SSD disky, trvale připojeným KVM a portem 1 Gbps má cenu stanovenou na 2.500,-Kč bez DPH měsíčně při platbě na 1 rok.

Při platbě na měsíc je příplatek 10% = 2.750,- bez DPH měsíčně.

U služby je instalační poplatek ve výši jednoho měsíčního poplatku.

U služby není žádný závazek a je možné služby objednat na jakoukoliv dobu.

Jak server vypadá?

Krasavec 🙂 Tady máte obrázek.

Dobrá cena, žádné skryté poplatky, kvalita v ceně

Nepochybujeme o tom, že naše cenová nabídka je velmi atraktivní. Dlouho jsme porovnávali nabídky konkurenčních firem v celé Evropě. Najdete několik lepších nabídek, ale tam nejsou použité serverové komponenty, jinde není takový servis (náhradní server online) nebo jinde je mnoho skrytých poplatků (například za používání KVM).

U nás nejsou například poplatky za nadlimitní přenesená data, které jinde stojí 2 EUR za TB (například po překročení určitého objemu přenesených dat). 

Naše cena je cca 55 EUR (respektive 90 EUR ve variantě s doplňkovými možnostmi) měsíčně. Za tu cenu není zcela běžné sehnat server v takové výbavě, s takovým servisem a bez skrytých poplatků (za přenesená data, za používání KVM apod.). 

Co ještě chystáme – možná brzo, možná později…

Připravujeme ještě jednu variantu, ale nevíme zda by o ni byl zájem. Napište nám.

Server, který bude většinou stačit, protože CPU není většinou na žádném ze serverů problém.

CPU: serverový Intel Atom S1260, 2.0GHz, 1MB Cache, 2 jádra, 4 vlákna – modelový rok 2013 (*)

RAM: 8 GB RAM1333MHz

HDD: 1 nebo 2 kusy SSHD 1TB HDD 2.5” hybridní (HDD, kde je klasický HDD, ale část kapacity – 32GB – je v podstatě SSD) – zatím řešíme finální variantu

RAID: pouze softwarový

LAN volitelně 100 Mbps nebo 1 Gbps

  • sdílený port 100 Mbps s agregací 1:12
  • volitelně port 1 Gbps – v ceně garantováno 100 Mbps bez jakéhokoliv omezení přenesených dat (do všech směrů – ČR, SR, zahraničí). Server tak může využívat celý 1 Gbps a pokrýt tak špičky a přenést stovky TB dat. (**)

Volitelně KVM

  • dočasně KVM připojené technikem na požádání, připojení bude provedeno nejpozději za 24 hodin a na maximálně 24 hodin měsíčně. Restarty řešené přes techniky.
  • trvale připojené KVM bez omezení a to přímo v serveru – vzdálená správa, možnost vzdálených restartů kdykoliv, možnost přeinstalace kdykoliv bez naší asistence.

Poznámka:

Počet serverů bez KVM a s portem 100 Mbps bude omezen. Důrazně doporučujeme lepší variantu.

Cena za server 2 jádra, 4 vlákna a  8 GB RAM ECC, 1 – 2 disky

Cena této druhé varianty dedikovaných serverů bude velmi atraktivní a náš předpoklad je 550,-Kč měsíčně bez DPH u základní varianty (bez trvalé KVM a s portem 100 Mbps).

Cena s trvalou KVM a portem 1 Gbps by byla předběžně 900,-Kč měsíčně bez DPH.

Při platbě na měsíc je příplatek 10%.

U služby je instalační poplatek ve výši jednoho měsíčního poplatku.

U služby není žádný závazek a je možné služby objednat na jakoukoliv dobu.

Parametry služeb u dedikovaných serverů

  • management přes WWW nezávislý na OS, KVM, restarty (viz. dále)
  • plný administrátorský přístup (root, Administrator)
  • možno nainstalovat jakýkoliv operační systém – nainstalujete si jej sami dle vaší volby z připojeného CD/DVD přes KVM
  • zřízení do 5 minut
  • NONSTOP zákaznická podpora po chatu, e-mailu a telefonu
  • NONSTOP servis hardware, oprava 24/7 – online – poskytneme náhradní server
  • výměna porouchaného HW zdarma
  • neomezený přenos dat, připojení 1 Gbps
  • reálná konektivita datového centra 3 x 10 Gbps
  • dostupnost 99,99%
  • 1 pevná veřejná IPv4 adresa
  • IPv6 konektivita – 65 tisíc adres, popř. /64 podsíť (více info)
  • vedení DNS pro neomezený počet domén
  • bez zálohování (možno dokoupit WEDOS Disk)

Management serverů

  • nezávislý na operačním systému – funkční i při vypnutém serveru, funkční i při “vytuhnutém” OS
  • přístup přes WWW rozhraní
  • zapínání, vypínání a restart serveru
  • KVM – monitor, klávesnice, myš, vzdálené připojení CD/DVD, ISO obrazu a USB disku (více info)
  • monitoring stavu všech komponent, spotřeby energie, teploty

Informace společné pro všechny varianty

  • servery mají duální napájení, každé přes samostatnou UPS a motorgenerátor
  • servery skladem
  • zprovoznění online (ihned po zaplacení je server připraven)
  • bez smluvních závazků – server možné pronajmout na 1 měsíc nebo 12 měsíců
  • skladem máme k dispozici všechny náhradní díly
  • servis – vždy obdržíte náhradní server v řádu minut
  • servery jsou umístěné v moderním datacentru, v nejekologičtějším v ČR
  • certifikace ISO od TÜV SÜD – ISO 9001 (management kvality), ISO 14001 (management životního prostředí),ISO 27001 (bezpečnost informací) 
  • velmi nízká cena v poměru k nabízeným prostředkům a výkonu

Poznámka: 

(*) Procesory jsme vybírali speciálně s ohledem na ekologický a úsporný provoz. Neoslňují hodnotami vysokých GHz, ale podle našich zkušeností se procesory v serverech doslova nudí.

(**Při tomto způsobu můžete ve špičkách využívat kapacitu celého portu, tj. 1 Gbps, přičemž máte garantováno 100 Mbps. Pokud budete využívat konektivitu nad 100 Mbps o více než 5% času, tak budete upozorněni a rychlost bude omezena na 200 Mbps, případně bude dohodnut individuální poplatek. Nebudou tam žádné poplatky za přenesená data apod. a tak ta hodnota 100 Mbps je garantovaná pro konkrétní server.
Server tak může využívat 1 Gbps a pokrýt tak špičky a přenést desítky TB dat.

Nápady, názory, připomínky

Napište nám nápady, názory a připomínky k výše uvedené úvaze.

Je to pro Vás zajímavé? Napište nám.

Je to pro Vás nezajímavé? Napište nám také.

Měli byste zájem? Napište nám.

Máte představu kolik jste ochotni za podobné servery platit? Napište nám.

Chtěli byste raději jinou konfiguraci? Napište nám.

Chtěli byste raději silnější procesor? Napište nám.

Drobné změny jsou vyhrazeny…

Již brzo budou další novinky, další nové služby

Chystáme několik dalších novinek, které již brzo představíme.