Představení WEDOS WebSite

[gtranslate]

V článku Rok bezpečnosti a pokroku u WEDOS jsme zmínili nejvýznamnější projekty pro první pololetí 2020.  Po přečtení tohoto článku za námi přišel jeden náš malý vývojový tým, který měl na starosti projekt, kterému jsme říkali WEDOS Builder a zeptal se, proč tam není jejich projekt, že to mají téměř hotové a klidně se s námi vsadí, že do konce měsíce udělají beta test. Vyhráli 😲

Původně projekt WEDOS Builder

Projekt, kterému jsme původně říkali  WEDOS Builder, reaguje na vzrůstající poptávku našich zákazníků po jednoduchém redakčním systému, kde by si mohli sami naklikat jednoduchý web. Provedli jsme řadu průzkumů a prošli stovky dotazů k redakčnímu systému WordPress, které obdržela naše zákaznická podpora. Z toho jsme pak vytvořili seznam věcí, co bude muset náš editor umět.

Původním plánem bylo vymýšlet pluginy pro WordPress a postavit na něm zcela vlastní řešení. Postupně jsme uznali, že to je cesta do pekla a že bychom šli “s kanónem na vrabce”.

WEDOS WebSite

Změnili jsme plány. Výsledkem je WEDOS WebSite. Blokový editor, který pomoci drag and drop (táhni a pusť) umožňuje komukoliv bez znalostí HTML anebo CSS vytvořit během krátké chvíle hezkou a moderní webovou stránku.

Z našich alfa testů, provedených zcela humánně na rodinných příslušnících, jsme došli k závěru, že při tvorbě jednoduché webové stránky tráví až 10x více času psaním textů, než tvořením stránky samotné.  Jinými slovy i lidé, kteří nikdy neviděli HTML kód, tak dokázali udělat velice rychle svůj první vlastní web.

V následném testu, pak měli srovnat web vytvořený ve WEDOS WebSite s webem postaveným na oblíbených CMS s profesionálními šablonami. Rozdíl nedokázali poznat. Důvodem jsou předpřipravené bloky, z kterých stránku poskládáte. Stačí 3 – 5 bloků dát za sebe a web je hotový, stačí jen doplnit texty.

No posuďte sami…

Zatím máme pouze připravené bloky, ale do budoucna připravíme i hotové šablony. Pro advokáty, notáře, kadeřnice, restaurace, masážní salony… Jen doplníte texty a případně vlastní fotografie.

První beta test

WEDOS WebSite je hlavně masivní editor, který potřebujeme pořádně otestovat. Ačkoliv je stále ještě ve vývoji a pár věcí upravujeme, tak nás hlavně zajímá, jak se vám  s ním pracuje. Potřebujeme zjistit ,co upravit, aby se lépe ovládal a jak by jej šlo ještě více zjednodušit.

První nápady na zlepšení máme od kolegů a od rodinných příslušníků. Ale chceme další odezvu.

Právě od toho je tu první beta test. V něm si můžete vytvořit svou vlastní stránku na jedné z našich domén.

Jednotlivé testy budeme koordinovat přes náš komunitní web help.wedos.cz. Nejdříve získají přístup aktivní uživatelé Zákazník+, kteří aktivně pomáhají ostatním členům komunity. Postupně zpřístupníme editor i dalším.

Pokud se chcete prvního beta testu zúčastnit, tak prosím vyčkejte, než vše připravíme.

Více informací najdete nejpozději 31. ledna na speciálním vlákně na help.wedos.cz. Tam nám prosím pište i vaše reakce.

Edit dne 31. 1. 2020 v 10:30

Informace o testování a adresu testovacího prostředí najdete na našem help.wedos.cz .

Tam nám pište názory a připomínky. Děkujeme. 

Pro testování prosím nepoužívejte stejné přihlašovací údaje jako máte v naší administraci. Záměrně je vše oddělené a slouží pouze pro účely testování. Upozorňujeme, že po  ukončení testování  budou všechna data smazána.

Co bude dál

Neplánujeme řešení pro e-shopy anebo nějaké složitý editor, který by uměl komplikované weby, ale jednoduché řešení pro webové prezentace. Webové prezentace, které půjdou snadno vyrobit a editovat. Webové prezentace, které budou responzivní, rychlé a moderní. Ohledně rychlosti ještě budeme pár věcí ladit a zapracujeme na tom. Zatím jsme stále ve fázi testování.