Akce na .SK doménu a co plánuje WEDOS na Slovensku

[gtranslate]

Právě dnes začala akce na .SK doménu, kterou pořádáme ve spolupráci se slovenským registrem SK-NIC. Ten se rozhodl oslavit 400.000 domén akční cenou na nové registrace .SK domén po dobu 4 dnů. Samozřejmě jsme se okamžitě zapojili, abychom vám mohli .SK domény za tuto super cenu nabídnout 😉

Nová .SK doména za 4 EURa, ale jen do čtvrtka!

Poté co SK-NIC v roce 2018 zrušil řadu omezení, nastartoval novou éru .SK domény. Nově si .SK doménu mohl registrovat jakýkoliv občan Evropské Unie a navíc se zjednodušila  řada byrokratických procesů, registrace a správa byla v mnoha ohledech zautomatizována. Došlo i k snížení ceny a postupně začal SK-NIC rozjíždět i různé marketingové akce, kterých se účastníme.

Není se tak čemu divit, že .SK doména od té doby zaznamenala takový nárůst. Do roku 2020 vstoupila pokořením mety 400 tisíc registrovaných domén. SK-NIC se to rozhodl oslavit krátkou slevovou akcí.

Až do čtvrtka (23.01.2020) si můžete registrovat novou .SK doménu za cenu 4 EUR (99 Kč). Jelikož je akce omezena ze strany SK-NIC, tak všechny domény musí být uhrazeny nejpozději do pátku (24.02.2020) do 10:00 (platba musí být u nás).

Více informací se dozvíte na speciální stránce k této akci:  https://www.wedos.cz/sk-domena-99czk

WEDOS na Slovensku

Zákazníky ze Slovenska máme už od začátku, co jsme rozjeli naše služby. Přeci jen, když jsme v roce 2011 představili náš NoLimit, tak to doslova otřáslo webhostingovým trhem. Měl na tu dobu nevídané parametry a za zlomek ceny, kterou nabízela konkurence – pokud vůbec takovéto parametry dokázala u sdíleného webhostingu nabídnout. NoLimit přitáhl pozornost i slovenských webmasterů.

Problém byl, že jsme nebyli registrátorem .SK domén, což v té době bylo velice náročné. Jednak bylo nutné zde mít pobočku a hlavně bylo obtížné .SK domény registrovat. Neexistovalo žádné API a řada úkonů se musela provádět ručně. Například pro převod domény mezi registrátory byl potřeba notářsky ověřený podpis. To do našeho konceptu naprosté automatizace vůbec nezapadalo.

I přesto si naše služby oblíbilo více jak tisíc zákazníků ze Slovenska.

Ledy se hnuly v roce 2017, kdy přešel SK-NIC pod správu CentralNic, což je velice zkušená společnost. Zajišťuje provoz dalším 11 národním doménám prvního řádu a desítkám nadnárodním. Celkem mají pod správou přes 11,5 milionu domén druhého řádu.

Mezi řadu velkých změn patřila změna pravidel, zjednodušení všech procesů a přechod na systém CentralNic, který registrátorům umožňuje velice snadnou správu domén. Samozřejmě jsme toho využili a stali se koncem roku 2018 akreditovaným registrátorem .SK domén.

Akreditace a nová stránka ve slovenštině wedos.sk, kterou stále ještě ladíme, k nám přivádí stále nové a nové zákazníky ze Slovenska. V současné době jich máme něco kolem 3,3 tisíc.

.SK doména a WEDOS

🤝V roce 2019 si u nás zákazníci zaregistrovali celkem 3.509 nových .SK domén.
🇸🇰Celkem je u nás registrováno 8172 .SK domén.
2%V součtu je registrováno 400.774 .SK domén, takže máme přibližně 2 %.
📄Na našich serverech jede 4.554 webů na .SK doménách.
🗂️Naše DNS však využívá 9529 .SK domén.
📧Naši zákazníci u nás mají zřízeno 4.961 e-mailových schránek.
🛡️Naše IPS/IDS ochrana v průměru zablokuje za den ‭7 160 útoků na weby na .SK doménách.

Co plánujeme pro Slovensko

Tento rok máme v plánu konečně založit na Slovensku naší pobočku – slovenský WEDOS. Jak našim slovenským zákazníkům, tak i nám ulehčí účetnictví (VIES, MOSS, kurzovní rozdíly).

Také chceme více posílat na Slovensko dárky našim zákazníkům. Přes Českou poštu to do zahraničí vyjde celkem draho a značně nás to omezuje v akcích. Takto si na slovenskou pobočku pošleme v “kontejneru” pár set kilo zabalených dárků a jen předáme Slovenské poště.

V plánu je také přechod na nové řešení newslettrů. To nám umožní posílat na Slovensko slovenské newslettry. Přeci jen ta čeština není pro Slováky, Poláky, Němce, Francouze a zákazníky z více jak dalších 100 zemí zrovna ideální.

Chceme se také více věnovat individuálním nabídkám pro jednotlivé země a to včetně Slovenska. Již teď probíhají nějaké testovací kampaně pro Slovensko a Polsko a vidíme celkem velký rozdíl. To co se líbí a vyžadují Češi je jiné než obyvatelé okolních států.

Závěr

Na Slovensku vidíme ještě velký prostor, zvláště pro naše nové plánované služby. Jak bylo zmíněno výše, je to trochu specifický trh a Slováci jsou v některých ohledech náročnější než Češi :). Což nám samozřejmě nevadí, máme rádi výzvy, navíc je to velká příležitost pro affiliate partnery, kteří mohou nabízet naše služby na Slovensku s provizí až 50 % 😉