20 webů s největší návštěvností na NoLimit, NoLimit Extra a WMS za 24 hodin v úterý 18.01.2022

[gtranslate]

Dneska pro vás máme rychlé statistiky. Průběžně sledujeme, jaký vliv mělo navýšení parametrů u služeb NoLimit a NoLimit Extra na rychlost webů našich zákazníků. Zatím vše vypadá dobře. Není toho moc k hlášení, takže jsme udělali takový rychlý průzkum 20 webů s aktuálně největší návštěvností.

Metodika měření

Statistiky jsou z 18.01.2022 z 11:30 za posledních 24 hodin tak, jak je máme uložené v CML (centrální monitoring logů), kam se v reálném čase nahrávají všechny logy ze serverů. Statistiky jsou postaveny na access log.

Jako web počítáme doménu anebo subdoménu, nikoliv však obojí. Stejně tak se nesčítají přístupy na variantu s www a bez www. Pro účely měření jsou odstraněny interní adresy (*.wedos.ws), VIP a naše projekty. Bereme pouze služby LowCost, NoLimit, NoLimit Extra a WMS, které si můžete běžně zakoupit.

Jako přístup je počítán pouze request směřující na soubory .php, html a hezké URL (končící /). Tyto přístupy musí vrátit HTTP stavový kód 200 (stránka nalezena). Nejsou tak započítány přesměrování, chybové stránky atd.

Započítány jsou pouze logy přímo z koncového webserveru (hostingu). Nejsou tam tedy například zastavené útoky anebo zbyteční roboti (podle našich měření z roku 2020 škodlivý a zbytečný provoz přesahuje 60 %).

Výsledky

Tabulka výsledků je rozdělena na web (request_host), počet přístupů, unikátních IP adres, průměr a medián TTFB v ms. TTFB (Time to First Byte) je doba za kterou začne vracet server prohlížeči první data. V našem případě je to doba zpracování skriptu na serveru a vrácení výsledku. K TTFB chybí přičíst ještě pár ms na vrácení požadavku z našeho datacentra k návštěvníkovi, což záleží na jeho internetovém připojení.

Počet přístupů unikátních IP adres je ovlivněn nejen složením návštěvností, ale také tím, že web může být chráněn naší ochranou WEDOS Global Protection, případně obdobně fungující konkurenční službou. Koncový webhosting pak eviduje návštěvníky, jakoby přišli z ochran. To jsou ty desítky přístupů.

Na prvním místě je zákazník se službou NoLimit Extra, který na něm provozuje aplikaci komunikující s třetími stranami. Proto má tak málo unikátních IP a medián TTFB jen 4 ms.

Na druhém místě je web zákazníka, který je na WMS společně s dalšími jeho weby. Celkem měl za 24 hodin přes 1,2 milionů přístupů, z více jak 40 tisíc unikátních IP adres. Přitom medián TTFB drží krásných 43 ms.

Jen pro zajímavost za měřenou dobu 24 hodin, měly všechny jeho weby na tomto WMS 1,8 milionů přístupů z 88 tisíc unikátních IP. Na WMS je více individuálních možností nastavení, než na NoLimit. Navíc hardware je vyhrazený.

Na třetím místě je webhosting zákazníka, který nabízí službu s administrací. V tabulce je subdoména s touto administrací a API.

Diskuzní fóra

Diskuzní fóra jsou v tabulce zastoupeny hned několikrát. Je pro ně specifické, že mají hodně zobrazení, protože čtenáři se na ně vrací i několikrát za den a na jednu návštěvu projdou více stránek.

Největší je web číslo 5. Je to aktivní diskuzní fórum, které jede na starším open source systému FluxBB. Je na něm přes milion diskuzních příspěvků.

Na 10. místě je diskuzní fórum postavené na xenForo. Přes 198 tisíc přístupů za 24 hodin z více jak 3,5 tisíc UIP. Web zabírá 52 GB na discích našeho úložiště a má 770 MB databázi.

Další diskuzní fórum je na 12. místě. Provozovatel použil oblíbený open source phpBB. Dle našich statistik mělo za 24 hodin 187 tisíc přístupů.

Navštěvované WordPress weby u WEDOS

Na 7. místě s více jak 340 tisíci přístupy za 24 hodin je web postavený na WordPress. Díky cachovacímu pluginu WP Rocket a velmi důrazné onpage optimalizaci se podařilo provozovateli srazit medián zobrazovaných stránek na 475 ms. Není se čemu divit, že WEDOS NoLimit je nejoblíbenějším webhostingem pro WordPress v Česku. Jen pro weby s více jak 100 tisíci přístupy spíše sáhněte po NoLimit Extra 😉

Další WordPress je na 15. místě se 177 tisíci zobrazenými stránkami. Jedná se o oblíbený magazín. Menší počet unikátních IP adres je způsoben přístupy přes reverzní proxy služby třetí stran.

Na 20. místě je e-shop postavený na WordPress a rozšíření WooCommerce. Celkem měl za 24 hodin 145 tisíc přístupů z 1,5 tisíc UIP.

Závěr

Velkých webů je u nás spoustu. Otázkou je, jakou metrikou to hodnotit. Dneska jsme použili přístupy na .php, .html a hezké URL. Příště můžeme třeba podle unikátních IP adres anebo počtu unikátních navštívených URL.

Na službách NoLimit a NoLimit Extra můžete provozovat celou řadu projektů. Nejen výkon v podobě rychlých procesorů a povolených PHP vláken, ale i parametry pro běh skriptů jsou opravdu nejen na českém trhu nadstandardní. Přitom cenu se nám dlouhodobě daří držet velice nízko.

Schválně se podívejte na naši stránku Srovnání webhostingových tarifů LowCost, NoLimit a Extra.

A komu to nestačí, může si pořídit WMS s vyhrazeným hardware.